Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Svi plaćaju za one koji prljaju

Gradske vlasti nisu u stanju da reše problem divljih deponija, tako da i dalje troše milione dinara za njihovo uklanjanje, a istovremeno građani koji ih stvaraju prolaze gotovo nekažnjeno.

O problemima od sada lično s odbornicima

Novosađani od danas probleme koje imaju mogu lično da prenesu svojim predstavnicima u Skupštini grada, dolazeći na sastanke Komisije za predstavke i predloge, koja bi trebalo da im pomogne u njihovom rešavanju.

Na Sajmu o tehničkom pregledu vozila

Uz izložbu novih vozila, Sajam automobila ''Auto Show Novi Sad'' imaće ove godine i stručni segment, koji će obeležiti informativno-stručna tribina pod nazivom ''Novine u pravilnicima o tehničkim uslovima i tehničkim pregledima vozila i prilagođavanje novom zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima''.

Inspekcije se sele do kraja godine

Gradske inspekcije do kraja godine bi trebalo da se presele iz zgrade u ulici Arse Teodorovića u nove prostorije u ulici Dimitrija Tucovića, gde se ranije nalazio Sud za prekršaje.

Da li je sramota ići kod psihologa?

Druga tribina, u okviru ciklusa "Dijalozi u Radio kafeu", na kojoj će biti reči o stigmatizaciji mentalno obolelih i prevenciji mentalnih bolesti, održaće se u sredu, 6. oktobra.

Ne zna se koliko se proizvodi u Vojvodini

Direktor Republičkog zavoda za statistiku, Dragan Vukmirović, smatra da nema razloga za osnivanje posebnog zavoda za statistiku u Vojvodini, jer republički zavod vodi evidencije i istraživanja u celoj Srbiji, ne računajući Kosovo i Metohiju.